Sola z pomidorową salsą na puree ziemniaczanym

autor: , kategoria: ryby, dania niskokaloryczne , dodano: 2012-12-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sola z pomidorową salsą na puree ziemniaczanym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sola z pomidorową salsą na puree ziemniaczanym

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotowujemy salsę: Pomidory zalewamy wrzątkiem i ściągamy skórkę. Przecinamy na pół i łyżeczką usuwamy pestki. Kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Cebulę bardzo drobno siekamy i dorzucamy do miski. Przyprawiamy do smaku , dodajemy sok z limonki i oliwę. Na samym końcu dodajemy posiekaną świeżą bazylię, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Przygotowujemy ziemniaki: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Mleko i masło podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Dodajemy do odsączonych z wody ziemniaków i przyprawiamy. Ugniatamy, aż powstanie kremowa masa.

Przygotowujemy filety: Filety z soli oprószamy solą morską, pieprzem i przyprawą do ryb (uważając aby nie były zbyt słone). W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło. Połową rozpuszczonego masła smarujemy patelnię grillową i ją rozgrzewamy. Wykładamy na nią filety i polewamy resztą masła.

Układamy kompozycję na talerzu, dekorując bazylią i polewając filety salsą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem