Biała kiełbasa w sosie piwnym

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2012-12-04
  • Biała kiełbasa w sosie piwnym

Składniki:

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w rondlu, na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy kiełbasę i czekamy aż skórka kiełbasy się zrumieni. Następnie dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.

2. Wlewamy do rondla piwo i zagotowujemy, dodajemy liść laurowy.

3. Dodajemy śmietanę, chrzan, majeranek i przyprawę rosołową. Gotujemy ok. 10 min aż sos lekko zgęstnieje. Podajemy z ugotowanymi i ugniecionymi ziemniakami.

SMACZNEGO!

zapraszam na:http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe