Biała kiełbasa w sosie piwnym

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2012-12-04
  • Biała kiełbasa w sosie piwnym

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
  • 60 ml oleju
  • 1 szkl. śmietany 12 %
  • 0,5 l jasnego piwa
  • 4 łyżki chrzanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka przyprawy rosołowej
  • ziemniaki

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w rondlu, na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy kiełbasę i czekamy aż skórka kiełbasy się zrumieni. Następnie dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.

2. Wlewamy do rondla piwo i zagotowujemy, dodajemy liść laurowy.

3. Dodajemy śmietanę, chrzan, majeranek i przyprawę rosołową. Gotujemy ok. 10 min aż sos lekko zgęstnieje. Podajemy z ugotowanymi i ugniecionymi ziemniakami.

SMACZNEGO!

zapraszam na:http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Faszerowana dynia - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką