Pierś z kurczaka z pesto

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia włoska , dodano: 2012-12-04
  • Pierś z kurczaka z pesto

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umyć i delikatnie rozbić. Następnie posypać obficie przyprawami. Smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.

Przygotowane piersi ułożyć w foremce (ewentualnie naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia) i posmarować dość grubą warstwą pesto. Suszone pomidory pokroić w dość grube plastry i wyłożyć na kurczaka.
Wszystko posypać parmezanem lub przykryć pokrojoną w plastry mozarellą.

Zapiekać 10 min w 180 stopniach.

Jeżeli chcecie,aby kurczak był bardziej tłusty i aromatyczny, możecie w foremce wylać niewielką ilość zalewy z suszonych pomidorów i dopiero układać kurczaka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe