Zupa meksykańska z pierzynką z jajka

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2012-12-04
  • Zupa meksykańska z pierzynką z jajka

Składniki:

Przygotowanie:

W blenderze miksujemy fasolę z przecierem pomidorowym, doprawiamy wskazanymi przyprawami wg własnego uznania i dodajemy miód. W rondelku rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości wody (ponieważ zupa ma być bardzo gęsta),a następnie dodajemy przygotowaną pastę z fasolii. Podgrzewamy.

Na dnie talerzy układamy pokrojoną w plastry mozarellę. Na rozgrzanej oliwie smażymy jajka sadzone uważając aby żółtka się nie rozlały.

Wylewamy zupę na mozarellę i na to kładziemy sadzone jajko. Można udekorować szczypiorkiem.

Zapraszam na:
http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/search?updated-max=2012-10-07T09:39:00-07:00&max-results=7

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem