Karkówka pod majonezowo-serową pierzynką

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2012-12-04
  • Karkówka pod majonezowo-serową pierzynką

Składniki:

  • 2 kotlety z karkówki w marynacie
  • 350 g sera żółtego
  • mały majonez
  • 2 średnie cebule

Przygotowanie:

W naczyniu żaroodpornym wyłożyć kotlety z karkówki i obłożyć cebulą pokrojoną w krążki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3/4 startego sera wyłożyć na karkówkę z cebulą, a resztę wymieszać z majonezem. Polać przygotowane danie tą masą. Wstawić do piekarnika na 30 min (180 stop.), następnie zgasić piekarnik, ściągnąć przykrywkę i trzymać w piekarniku aż masa od góry się przyrumieni.

Podawać z ziemniakami i surówką.

Zapraszam na:
http://pm-radoscgotowania.blogspot.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 05 - nerkowce

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe