Karkówka pod majonezowo-serową pierzynką
autor: grabek69,
kategoria: z wieprzowiny , dodano:
2012-12-04
Składniki:
- 2 kotlety z karkówki w marynacie
- 350 g sera żółtego
- mały majonez
- 2 średnie cebule
Przygotowanie:
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć kotlety z karkówki i obłożyć cebulą pokrojoną w krążki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3/4 startego sera wyłożyć na karkówkę z cebulą, a resztę wymieszać z majonezem. Polać przygotowane danie tą masą. Wstawić do piekarnika na 30 min (180 stop.), następnie zgasić piekarnik, ściągnąć przykrywkę i trzymać w piekarniku aż masa od góry się przyrumieni.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Zapraszam na:
http://pm-radoscgotowania.blogspot.com
Polecany film:
Kulinarne ciekawostki 05 - nerkowce
Komentarze