Muffiny Baklava

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2012-12-07
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffiny Baklava
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffiny Baklava

Składniki:

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C.

Wszystkie składniki nadzienia wymieszać w małej miseczce.

Wymieszać razem suche składniki - mąke, proszek, sodę i cukier. I osobno połączyć wszystkie mokre składniki - maslankę, jajko i rozpuszczone masło. Wlać do suchych składników i delikatnie wymieszać, tak tylko żeby składniki sie połączyły.

Wypełniać foremki do 1/3 wysokosci, następnie dodać niecalą łyżkę nadzienia i przykryć warstwą ciasta, tak do 2/3 wysokosci foremki. Resztkami nadzienia można posypac wierzch muffinów.

Piec około 15 minut, powinny być ładnie zarumienione. Wyjąć, lekko polać miodem (jak dla mnie są wystarczająco słodkie i pomijam polewę, ew. posypuję cukrem pudrem).

Przepis Nigelli Lawson:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe