ciasto z jabłkami z mikrofalówki

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2012-12-10
  • ciasto z jabłkami z mikrofalówki

Składniki:

  • masło [1.5 łyżki]
  • cukier brązowy [60 g]
  • miód [2 łyżki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • cynamon [2 łyżeczki] (lub inna przyprawa do szarlotki)
  • mleko [0.333 szklanki]
  • jabłka [1 szt.]

Przygotowanie:

Najpierw ucieramy masło z cukrem i miodem, potem dodajemy mąkę, jajko mleko i całą resztę. Obrane jabłko kroimy na kawałki i mieszamy z ciastem. Mikrofalujemy ok 4-5 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kulinarny express - Ciasto a’la Ferrero Rocher na zimno FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta