ajerkoniak

autor: , kategoria: drinki, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2009-12-17
  • ajerkoniak

Składniki:

  • wódka czysta [0.5 l]
  • jajka [3 ] (całe)
  • cukier puder [3 łyżki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • mleko skondensowane [1 op.] (słodkie, w puszce)

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Następnie przelać całą zawartość mleka skondensowanego do jajek.
I powoli wlewać wódkę do masy, pomieszać.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-08 02:07:52
    ewelline
    nie lubię ajerkoniaku ani kupnego ani własnej roboty
    Komentarz
  • gaga87, 2010-01-10 23:26:04
    gaga87
    jakiej konsystencji ajerkoniak z tego wychodzi?

    sklepowe są dla mnie za rzadkie, lubię takie gęste, że z kieliszka trzeba wylizywać końcówkę
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem