Makaron z tuńczykiem, bazylią i kukurydzą.

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2012-12-15
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem, bazylią i kukurydzą.
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem, bazylią i kukurydzą.
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem, bazylią i kukurydzą.
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem, bazylią i kukurydzą.

Składniki:

  • makaron ryżowy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • łyżka oliwy
  • mała puszka kukurydzy
  • świeża bazylia
  • 4 ząbki czosnku (lub mniej, w zależności od upodobań)
  • przyprawa do ryby/vegeta
  • pieprz
  • sos z puszki z pomidorami bez skóry

Przygotowanie:

Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy tuńczyka i lekko podduszamy. Przyprawiamy wg uznania, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odsączoną kukurydzę. Zalewamy wszystko sosem pomidorowym z puszki (taką ilością, aby nie zrobiło się zbyt rzadkie) i jeszcze chwilę razem dusimy. Posypujemy dużą ilością świeżych listków bazylii ( w całości). Podajemy razem z makaronem.

Pysznie smakuje też bez sosu pomidorowego.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Historia makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Jawa_82, 2012-12-16 19:38:18
    Jawa_82
    0
    Jadam takie potrawy i bardzo je lubię, bo są szybkie i smaczne.
  • cwaniaczkakmietowa, 2012-12-18 12:09:54
    cwaniaczkakmietowa
    0
    super

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem