Dip

autor: , kategoria: przekąski na zimno, sosy , dodano: 2013-01-01
  • Dip

Składniki:

Przygotowanie:

Bardzo łatwy w przygotowaniu dip, myślę, że składniki zawsze są dostępne w kuchni każdej z nas.

Przygotowania:
-umytą i osuszoną pietruszkę bardzo drobno siekamy, podobnie robimy z koperkiem

Do małej miseczki dodajemy cztery łyżki kwaśnej śmietany (polecam 22%, doda dipowi gęstości), następnie łyżkę łagodnej musztardy dijon (ewentualnie mogłaby to być sarepska, jednak w przypadku tej, pół łyżki). Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę oraz koperek. Wszystko razem mieszamy energicznymi ruchami, tak, aby utworzyło zwartą konsystencję. Pieprz, sól ewentualnie inne zioła dodajemy do smaku.

Dip ten polecam do wszelkiego rodzaju przekąsek chrupkich, jak również do przekąsek z szynki czy mięsa. Świetnie pasuje do smażonej piersi kurczaka i placków ziemniaczanych. Jednak dip ten najlepiej (NAPRAWDĘ POLECAM!) smakuje z chipsami Lay's Strong. Są one bardzo ostre, ale łagodny i delikatnie kwaskowaty smak dipu łagodzi ich ostrość i razem smakuje to naprawdę rewelacyjnie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe