Ryż do drugiego dania - inna odsłona

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2013-01-12
  • Ryż do drugiego dania - inna odsłona

Składniki:

  • ryż [2 op.] (saszetki)
  • marchew [2 szt.] (średniej wielkości)
  • cebula biała [1 szt.] (średniej wielkości)
  • kukurydza konserwowa [100 g] (wg upodobania)
  • olej [5 łyżek]
  • przyprawa warzywna [1 łyżka]
  • sól (do smaku)

Przygotowanie:

Ryż ugotować z vegetą. Marchew zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić i małą kostkę. Na patelnię wlać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć, dodać marchew i ćwierć szklanki wody. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać soli do smaku. Dodać do ryżu. Wsypać kukurydzę. Wymieszać. Podawać na ciepło.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 04 - orzechy laskowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem