Wafle z masą galaretkową

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-01-12
  • Wafle z masą galaretkową

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę roztopić w rondelku. Po roztopieniu dodać cukier i galaretki, mieszać od czasu do czasu. Po rozpuszczeniu sypkich składników, zdjąć z ognia i dodać śmietanę (spokojnie, nie zważy się ;) Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Lekko ciepłą masą przekładać wafle (chodzi o to, żeby galaretka zaczęła tężeć już w waflu.
Włożyć do lodówki na min. 1 godzinę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem