Wafle z masą chałwową

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-01-12
  • Wafle z masą chałwową

Składniki:

  • wafle [1 op.]
  • chałwa [20 dag]
  • margaryna [1 kostka]
  • cukier [1 szklanka]
  • mleko [5 łyżek]
  • kakao [3 łyżki]

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić razem z mlekiem. Po roztopieniu dodać cukier i kakao. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Zdjąć z ognia.
Kiedy masa ostygnie, pokruszyć chałwę i wymieszać.
Przekładać wafle.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: minipączki serowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką