Blok czekoladowy - sprawdzony

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-01-12
  • Blok czekoladowy - sprawdzony

Składniki:

  • margaryna [1 kostka]
  • mleko w proszku [500 g] (pełnotłuste; nie granulowane)
  • mleko [0.5 szklanki]
  • cukier [1 szklanka]
  • kakao [6 łyżek]
  • herbatniki [400 g] (wedle uznania)

Przygotowanie:

Do rondelka: mleko (płynne) i margaryna. Po roztopieniu margaryny dodać cukier. Po rozpuszczeniu dodać kakao. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego ostudzenia. Herbatniki pokruszyć na mniejsze kawałki.
Do lekko ciepłej masy kakaowej dodawać mleko w proszku, ciągle mieszając. Pod koniec dodać herbatniki.
Masę wyłożyć do keksówki (formy) wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze docisnąć masę ręką zwilżoną wodą.
Chłodzić w lodówce min. 2 godziny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: śliwki w occie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)