Blok czekoladowy - sprawdzony

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-01-12
  • Blok czekoladowy - sprawdzony

Składniki:

Przygotowanie:

Do rondelka: mleko (płynne) i margaryna. Po roztopieniu margaryny dodać cukier. Po rozpuszczeniu dodać kakao. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego ostudzenia. Herbatniki pokruszyć na mniejsze kawałki.
Do lekko ciepłej masy kakaowej dodawać mleko w proszku, ciągle mieszając. Pod koniec dodać herbatniki.
Masę wyłożyć do keksówki (formy) wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze docisnąć masę ręką zwilżoną wodą.
Chłodzić w lodówce min. 2 godziny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem