Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-01-12
  • Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Jeśli jest taka potrzeba chleb kroimy na kromki. W misce dokładnie mieszamy trzepaczką mleko, mus jabłkowy i aromat waniliowy. Każdą kromkę chleba zanurzamy w naszej mieszaninie pozwalając jej wchłonąć trochę cieczy, wyjmujemy i trzymamy chwilę nad miseczką aby nadmiar płynu odciekł. Smażymy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Podajemy gorące z syropem klonowym i świeżymi owocami.

UWAGI
Jeśli chcecie by tosty były bardziej chrupiące po namoczeniu ich w musie jabłkowym dodatkowo obtoczcie je z obydwu stron w mące i dopiero wówczas smażcie. 

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem