Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-01-12
  • Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym

Składniki:

  • chleb [1 szt.] (u mnie 400g)
  • mleko [1 szklanka] (sojowe)
  • mus jabłkowy [0.5 szklanki]
  • cynamon [1 łyżeczka] (czubata)
  • ekstrakt waniliowy [1 łyżeczka] (opcjonalnie)
  • cukier (jesli mus jest niesłodzony)

Przygotowanie:

Jeśli jest taka potrzeba chleb kroimy na kromki. W misce dokładnie mieszamy trzepaczką mleko, mus jabłkowy i aromat waniliowy. Każdą kromkę chleba zanurzamy w naszej mieszaninie pozwalając jej wchłonąć trochę cieczy, wyjmujemy i trzymamy chwilę nad miseczką aby nadmiar płynu odciekł. Smażymy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Podajemy gorące z syropem klonowym i świeżymi owocami.

UWAGI
Jeśli chcecie by tosty były bardziej chrupiące po namoczeniu ich w musie jabłkowym dodatkowo obtoczcie je z obydwu stron w mące i dopiero wówczas smażcie. 

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Doskonałe na imprezę! Top 5 szybkich przepisów na sałatki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką