Żurek śląski

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2013-01-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek śląski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek śląski

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy wywar z kości wedzonej w ok. 3 litrach wody dodając do tego ziele angielskie, liść laurowy i lyżkę kucharka lub vegety. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki a pól cebuli w kostkę i podsmażamy na patelni dodając odrobinę czosnku i pieprzu. Gdy wszystko ładnie się zarumieni wrzucamy do wywaru i chwilkę gotujemy po czym wlewamy zakwas i ponownie zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Resztę cebuli przysmażamy i gnieciemy z ugotowanymi ziemniakami. Ziemniaki wykładamy do półmiska i zalewamy gorącym żurkiem;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe