Paluszki krabowe w sosie smietanowo-grzybowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-01-31
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w sosie smietanowo-grzybowym
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w sosie smietanowo-grzybowym

Składniki:

  • paluszki krabowe [1 op.]
  • jajka [1 ] (do panierki)
  • bułka tarta [1 ] (do panierki)
  • cebula [2 ] (srednie)
  • śmietana [500 ml] (36%)
  • ser żółty [1 ] (garsc)
  • pieczarki [6 ] (srednie)
  • sól
  • pieprz
  • papryka (przyprawa)
  • koperek lub pietruszka (do przybrania)

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni. ( radze najpierw cebule by sie zeszklila ) oraz dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Czekamy az woda odparuje .
Do tego dodajemy smietane , i czekamy az sie wszystko zagesci. dodajemy przyprawy oraz garsc tartego sera. ( dodajemy tyle ile uwazamy , w zaleznosci jak gesty sos lubimy )

2. Paluszki:
Paluszki wyciągamy z folii i zalewamy wrzątkiem (ok 2 min).
Obtaczamy w jajku i bułce. i smarzymy

Na koniec ukladamy paluszki na talezy i zalewamy sosem na polowie , dobrym pomyslem jest wbicie wykalaczek latwiej sie je :)
Uwierz cie mi kto sprubuje tych paluszkow nie bedzie mogl sie oprzec by nie zjesc jeszcze wiecej :D
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • fejs, 2013-02-02 12:30:30
    fejs
    Ano spróbuję. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe