Ciasto marchewkowe z polewa z serka topionego

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2013-02-01
  • Ciasto marchewkowe z polewa z serka topionego

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ubic w mikserze z cukrem, mieszajac dodawac kolejno sode, cynamon, proszek, olej, make i marchew. Przelac do natluszczonej i posypanej bula tarta blachy i piec 50-60 minut w 180 st. (Bez termoobiegu)

Polewa: maslo i serek roztopic, dodac cukier puder i wymieszac. Wylac na ciasto, gdy polewa jest goraca.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • kaileight, 2013-02-02 13:09:11
    kaileight
    0
    Kocham to ciasto. Robiłam je wiele razy i zawsze wychodzi przepyszne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem