Ciasto marchewkowe z polewa z serka topionego

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2013-02-01
  • Ciasto marchewkowe z polewa z serka topionego

Składniki:

  • jajka [5 szt.]
  • cukier [2 szklanki]
  • soda oczyszczona [1 łyżka]
  • cynamon [2 łyżeczki]
  • proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
  • olej słonecznikowy [1 szklanka]
  • maka pszenna [2 szklanki]
  • marchew [2 szklanki] (startej na tarce na malych oczkach)
  • maslo [10 dag]
  • serek topiony smietankowy [100 g]
  • cukier puder [1 szklanka]

Przygotowanie:

Jajka ubic w mikserze z cukrem, mieszajac dodawac kolejno sode, cynamon, proszek, olej, make i marchew. Przelac do natluszczonej i posypanej bula tarta blachy i piec 50-60 minut w 180 st. (Bez termoobiegu)

Polewa: maslo i serek roztopic, dodac cukier puder i wymieszac. Wylac na ciasto, gdy polewa jest goraca.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: imbirowa kruszonka

Komentarze

  • kaileight, 2013-02-02 13:09:11
    kaileight
    0
    Kocham to ciasto. Robiłam je wiele razy i zawsze wychodzi przepyszne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem