Kotlety ryżowe

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, dania z ryżu , dodano: 2013-02-08
  • Kotlety ryżowe

Składniki:

  • ryż [200 g]
  • przyprawa do gyrosa [1 op.]
  • jajka [3 ]
  • bułka tarta [1 szklanka]
  • ser żółty [3 plastry]
  • koncentrat pomidorowy [300 ml]

Przygotowanie:

Witam.
Zaczynamy od gotowania ryżu ( 3-4min dłużej gotowany będzie lepiej smakował ) w międzyczasie kroimy w kostkę lub cienkie plasterki ser i dodajemy to koncentratu pomidorowego. Ugotowany ryż odcedzamy i czekamy aż ostygnie.
Do wysokiej miski wsypujemy 2 op. ryżu , dodajemy 3 jajka oraz szklankę bułki tartej . Wyrabiamy to w ten sam sposób jak mięso mielone. Następnie dodajemy całe opakowanie przyprawy jak i ser z koncentratem.
Uformować kotlety i kłaść na dobrze rozgrzany olej na patelni ( NIE OBTACZAĆ W BUŁCE TARTEJ ). Smażymy ok 2min z każdej strony.
Życzę smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone bataty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką