Zupa tajska

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2013-02-08
  • Zupa tajska

Składniki:

Przygotowanie:

podsmażyć pastę, dodać pokrojone warzywa, zaczynając od najtwardszych (marchewka, cukinia, papryka, fasolka, na końcu pieczarki i bakłażan). Zalej wodą tak aby były tylko przykryte, dodaj troszkę soli. Na gotującą wodę dodaj pociete w drobne części mięso kurczaka, dodać mleko kokosowe. W moździeżu zmieżdżyć nasiona kolendry, pokroić cienko skórkę z limonki (lub zetrzeć), dodać cząbek czosnku, pół łyżeczki czerwonej pappryki, pomidory drobno pokrojone i resztę warzyw. Gotować krótko tak by warzywa były chrupiące i lekko twarde. Na talerzu dodać kolendrę swieżą.

pychotka!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem