zapiekane pieczarki

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-02-09
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! zapiekane pieczarki

Składniki:

Przygotowanie:

Zostało mi kilka pieczarek i żeby się nie zmarnowały postanowiłam wypełnić je tym co w małych ilościach zostało mi w lodówce :)
Pieczarki obieramy i wyjmujemy ogonki (które można skroić i dodać do farszu). Jeśli są bardzo okrągłe podcinamy delikatnie kapelusze, aby nie przewracały się w piekarniku.
Kroimy paprykę i sery w drobną kostkę (ewentualnie dodajemy resztki pieczarek) doprawiamy i wypełniamy kapelusze.
Wykładamy na wysmarowaną blachę i pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

Wiadomo, że ilość pieczarek uzależniona jest od potrzeb akurat u mnie chodziło o nie wyrzucanie resztek które zostały :)

Czas przygotowania podany wraz z pieczeniem :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 9

Komentarze

  • Jawa_82, 2013-02-11 14:12:20
    Jawa_82
    Dodałam do ulubionych! Pieczarki mogłabym jeść na okrągło i z pewnością któregoś dnia wypróbuję Twój przepis!
    Komentarz
  • Angel_00, 2013-02-11 17:03:05
    Angel_00
    tylko delikatnie z solą, bo ser z pleśnią jest dość słony
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe