Fale dunaju

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2013-02-10
  • Fale dunaju

Składniki:

Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrami, dodawając po 1 jajku. Make przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, na końcu dodać mleko i alkohol.Wymieszać. Pół masy wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, do drugiej połowy dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu ułożyć owoce.
Piec 35-40 minut w temp. 180 st.
Krem
2 budynie ugotować w 0,7 litra mleka. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, następnie ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na wytudzone ciasto wyłożyć krem. Na wierzch dać polewę czekoladową.
Ja robię polewę rozpuszczając tabliczkę mlecznej czekolady w 100 ml. śmietany słodkiej 18% .
Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe