Sałatka z zupkami chińskimi

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2013-02-16
  • Sałatka z zupkami chińskimi

Składniki:

  • kapusta pekińska [1 główka]
  • zupka chińska [2 op.]
  • piers z kurczaka (jedna podwójna)
  • cebula [1 ] (mała)
  • kukurydza konserwowa [1 ] (mała puszka)
  • majonez (według własnego uznania)
  • woda (półtorej szkl)
  • przyprawa kucharek (trochę do przyprawienia mięsa)
  • olej (trochę do smażenia)

Przygotowanie:

Zupki chińskie wraz z przyprawami,ktore były w opakowaniu zalać 1,5 szkl wrzącej wody i przykryc. Kapuste posiekć i wyłożyć do naczynia,dodać kukurydze.Pierś z kurczka pokroić w kostkę,przyprawić kucharkiem lub vegetą i zasmażyć.Po wystudzeniu miesa dołożyć do naczynia do reszty składników.Gdy makaron zupek chinskich zmięknie i wystygnie także dołożyć do pozostałych składników i wymieszać wszystko z majonezem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • justina27, 2013-02-16 18:06:39
    justina27
    Cebule pokroić w drobną kostkę.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)