Meksykański kociołek

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-12-18
  • Meksykański kociołek

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w kosteczkę. Rozgrzać olej, na średnim ogniu smażyć paprykę przez ok 8/10 min, dodać cebulę, kukurydzę i fasolę, mieszając smażyć jeszcze 5min. Następnie podlać bulionem i pomidorowym sosem chilli, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, papryką. Szczypiorek umyć, posiekać, wymieszać z twarożkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Na talerz nałożyć warzyw, po czym udekorować kleksem z twarożku. Podawać np. z ryżem lub jako samodzielne danie. Smacznego.

(Sos chilli można zastąpić 1 papryczką chilli posiekaną i wymieszaną z puszką przecieru pomidorowego. Potrawę ta można również urozmaicić mięsem, np drobiownym)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • marissima, 2010-06-19 15:31:06
    marissima
    Twarożek w kuchni meksykańskiej?

    Szczypiorek??

    To chyba mix polsko-meksykański.

    zaczynam wątpić w swoja kulinarna wiedze.
    Komentarz
  • chilanes, 2011-03-21 22:39:00
    chilanes
    taką znam na "to" nazwę, więc pod taką przepis umieściłam.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe