Ketchup Babuni

autor: , kategoria: zupy kremy, Przepisy na zimę , dodano: 2013-03-04
  • Ketchup Babuni

Składniki:

  • 3kg dojrzałych pomidorów
  • 5 dużych cebul
  • 1 szklanka cukru
  • 0.5 szklanki octu 10%
  • zmielona gałka muszkatołowa
  • mielona słodka papryka
  • 2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Pomidory obrać i pokroić w ćwiartki, rozgotować na małym ogniu. Przetrzeć przez sito. Cebule obrać i drobniutko posiekać. Przecier gotować z cebulą, solą, octem i cukrem aż zgęstnieje. Dodać trochę gałki i papryki. Gorący ketchup włożyć w słoiki i dokładnie zakręcić .

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl - Falafel

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką