Makaron curry

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2013-03-04
  • Makaron curry

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • cebula dymka
  • paczka makaronu chińskiego typu noodle
  • łyżeczka przyprawy curry w proszku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • ząbek czosnku
  • pierś z kurczaka
  • cebula
  • brokuł
  • 1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie:

Pierś, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę w zapałkę. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić do osolonej wrzącej wody dosłownie na kilka minut żeby się zblanszował. Wyjąć i odcedzić. Makaron zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut, następnie odcedzić.W woku rozgrzać olej, dodać cebulę, marchew, czosnek przesmażyć 2-3 minuty, dodać pokrojoną pierś. W miseczce wymieszać curry, kurkumę, chilli, sos sojowy, olej sezamowy i wlać zawartość do woka, wymieszać wszystko razem, dodać brokuły i smażyć przez około 2 minuty.Dodać wcześniej przygotowany makaron i wszystko razem delikatnie wymieszać, smażyć razem jeszcze przez minutę. Posypać posiekaną cebula.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Żywotność makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem