Kotlet schabowy z boczkiem,papryką pieczarkami i chrzanem PYCHA !! POLECAM !!

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2013-03-04
  • Kotlet schabowy z boczkiem,papryką pieczarkami i chrzanem PYCHA !! POLECAM !!

Składniki:

Przygotowanie:

1)Schab kroimy na cienkie plastry max 1 cm,rozbijamy tłuczkiem.Rozbite CIENKO kotlety wkładamy do naczynia z mlekiem na pół godziny.Jest to rytuał zmiękczenia i kruchości mięsa podczas dalszych czynności i smażenia.
2)W czasie moczenia schabu,kroimy pieczarki oraz paprykę i cebulę w kostkę.Umieszczamy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła i podsmażamy ok 10 minut.
3) na talerzu roztrzepujemy jajko z solą,pieprzem,szczyptą ostrej papryki,tymianku i bazylii.
4)Schab odsączamy z mleka, kładziemy na desce,smarujemy grubą warstwą CHRZANU,następnie przylepiamy po jednym plasterku WĘDZONEGO BOCZKU z każdej strony.Następnie moczymy w mleku oraz bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnię.
5) Gdy kotlety są z dwóch stron lekko podpieczone dodajemy przygotowane pieczarki z papryką i cebulą.Do smaku możemy dodać ponownie odrobinę przypraw.
6)Całość smażymy na wolnym ogniu,tak,aby nie przypalić żadnego ze składników.
7)Pyszne i aromatyczne kotlety schabowe podajemy z ubitymi ziemniaczkami,kiszonym ogórkiem lub buraczkami.Ziemniaczki ozdabiamy szczypiorkiem z uprzednio skrojonej cebuli dymki.
8)Voula!:) Wszystko gotowe,aromatyczne i diabelsko smaczne (choć to tylko zwykły kotlet schabowy :)
Ps.Zdjęcie dodam niedługo - obiecuję! Tymczasem życzę smacznego i pozdrawiam!
IsabelCat

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem