Kurczak po staropolsku

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-03-14
  • Kurczak po staropolsku

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na dużekawałki. Obsmażyć, aż się zetnie na wierzchu. Z mleka, jajek i mąki przygotować ciasto jak na naleśniki. Na patelni rozgrzać masło. Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondelka, zalać rosołem dodać przyprawy, rodzynki, przekrojoną na ćwiartki limonkę. Chwilę razem gotować, aż do połączenia smaków. Podawać gorące.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem