racuchy owsiane

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-03-18
  • racuchy owsiane

Składniki:

Przygotowanie:

Drozdze rozrobic z ciepla woda i fruktoza. odstawic do wyrosniecia. Reszte skladnikow wymieszac w duzym naczyniu. Ciepla wode dodac takze juz po dodaniu drozdzy do masy aby uzyskac dośc gęsta jednolita mase. Mozna dodac takze bakali tylko nie duzo bo ciasto moze opasc.
Odstawic calosc do wyrosniecia na ok 30 min (sprawdzac)- masa powinna zwiekszyc dwukrotnie swoja objestosc.

smazyc na teflonowej patelni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem