racuchy owsiane

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2013-03-18
  • racuchy owsiane

Składniki:

  • drożdże [1 op.]
  • maka owsiana [2 szklanki]
  • sół [0.5 łyżeczki]
  • cynamon [1 łyżeczka]
  • fruktoza [2 łyżeczki]
  • jajo [1 szt.]
  • bialko [1 szt.]
  • ciepla woda do gęstej masy

Przygotowanie:

Drozdze rozrobic z ciepla woda i fruktoza. odstawic do wyrosniecia. Reszte skladnikow wymieszac w duzym naczyniu. Ciepla wode dodac takze juz po dodaniu drozdzy do masy aby uzyskac dośc gęsta jednolita mase. Mozna dodac takze bakali tylko nie duzo bo ciasto moze opasc.
Odstawic calosc do wyrosniecia na ok 30 min (sprawdzac)- masa powinna zwiekszyc dwukrotnie swoja objestosc.

smazyc na teflonowej patelni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: klasyczne ciasto drożdżowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką