Kurczak w tempurze

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-03-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w tempurze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w tempurze

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić na mniejsze części.
Doprawić według upodobań.

Ciasto:
Jajka ubić, dodać mleko, olej, przyprawy, mąkę.

Moczyć kurczaka w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Podawać z brokułami (również obtoczyć je w cieście i usmażyć). Wcześniej jednak można je zblanszować- ja blanszowałam w bulionie drobiowym.
Dobrze smakuje z ryżem basmati.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem