Kurczak w tempurze

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-03-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w tempurze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w tempurze

Składniki:

  • pierś z kurczaka [1 szt.]
  • mąka [4 szklanki]
  • jajka [3 szt.]
  • mleko [1.5 szklanki]
  • sól
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka]
  • olej rzepakowy [1 łyżka]

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić na mniejsze części.
Doprawić według upodobań.

Ciasto:
Jajka ubić, dodać mleko, olej, przyprawy, mąkę.

Moczyć kurczaka w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Podawać z brokułami (również obtoczyć je w cieście i usmażyć). Wcześniej jednak można je zblanszować- ja blanszowałam w bulionie drobiowym.
Dobrze smakuje z ryżem basmati.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z kurczakiem i warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta