Babka cytrynowo-jogurtowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2013-03-25
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Babka cytrynowo-jogurtowa
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Babka cytrynowo-jogurtowa

Składniki:

  • maka pszenna [270 g]
  • jajka [5 szt.]
  • kisiel cytrynowy [2 szt.]
  • cukier biały [200 g]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • cukier waniliowy [1 łyżeczka]
  • masło [125 g]
  • skórka z cytryny [1 szt.]
  • sok z cytryny3
  • jogurt grecki [100 g]

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukry - miksować do powstania puszystej masy. W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i kisiele - dokładnie wymieszać. Do masy białkowej dodać jogurt, sok z cytryny, roztopione i przestudzone masło i mąkę - delikatnie wymieszać szpatułką.

Piec 45min. w temp. 190st.

http://cakecaprice.blogspot.com/2013/03/babka-cytrynowo-jogurtowa.html

    Śr. ocena: 2.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: placek z truskawkami

Komentarze

  • noemi65, 2013-05-09 17:02:53
    noemi65
    0
    a co z maslem do babki cyt-jog ?
    bo w przygotowaniu ani mru mru..

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem