Kruche zajączki

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2013-03-30
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Kruche zajączki
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Kruche zajączki

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść szybko ciasto. Wstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjąć, podzielić na ok 13 równych części. Formować kulki, nadziewać masą kajmakową (10 ciastek maślanych pokruszonych w blenderze wymieszanych z dwoma łyżkami kajmaku) lub kulką marcepanu. Uszka formujemy przycinając je nożyczkami, ogoniki robimy z małej kulki z ciasta, a oczka z pieprzu. Pieczemy 20-25 min. w temp. 190st.

Cały przepis na: http://cakecaprice.blogspot.com/2013/03/kruche-zajaczki.html

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Kisame, 2013-03-30 16:21:22
    Kisame
    1
    wyglądają cudownie
  • Irisfeal, 2013-04-06 13:59:00
    Irisfeal
    Widziałam już ale pomysl nadziania ich marcepanem albo kajakiem jest genialny! na pewno wykorzystam! Za to oczka z pieprzu?Bez sensu.. zjesc się tego nie da a z każdego ciastka najpierw wydłubywać oczy i wyrzucać to się mija z celem.. Na pewno zastąpię pieprz czekoladą albo cukrowymi kuleczkami. Poza tym na pewno wypróbuję i to jeszcze przed nastepną wielkanocą
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem