3 bit po mojemu ;)

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2013-04-01
  • 3 bit po mojemu ;)

Składniki:

  • herbatniki [2 op.] (petitki)
  • budyń waniliowy [2 op.] (bez cukru)
  • masa kajmakowa [1 op.] (puszka )
  • śmietana kremówka [500 ml]
  • cukier puder [3 łyżki]
  • fix do śmietany [2 op.] (dr. Oetkera)
  • cukier [2 łyżki]
  • mleko [2 szklanki]
  • masło [150 g]
  • czekolada gorzka [100 g]

Przygotowanie:

1. Gotujemy budyń ( budyń + 2 łyżki cukru+ 2 szklanki mleka), studzimy.
2. Masło ucieramy mikserem i dodajemy po trochu wystudzonego budyniu.
3. Ubijamy śmietanę kremówkę z 2 fixami i cukrem pudrem.
4. Masę kajmakową zagotowujemy do uzyskania płynnej konsystencji.
5. Na blaszce układamy pergamin na nim warstwę herbatników, masę kajmakową, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana i ścieramy na tarce na dużych oczkach gorzką czekoladę.
Odstawiamy ciasto najlepiej na całą noc do lodówki.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: keks świąteczny

Komentarze

  • agafisia, 2013-04-07 20:17:31
    agafisia
    ja robie na krakersach-swietnie przelamuje smak kajmaku
    krakersy kajmak
    krakersy krem do tortow bez margaryny
    krakersy kajmak
    krakersy smietana kremowka
    starta czekolada

    uwielbiam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem