Zapiekanka z ryżem

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2013-04-04
  • Zapiekanka z ryżem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Mielone mięso wrzucamy na rozgrzany olej, dobrze wysmażamy, przekładamy na talerz.
2. Trzy cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na złoto na tłuszczu po smażeniu mięsa. Cebulę posypujemy mąką, mieszamy, zasmażamy. Trzymając cały czas na ogniu, wlewamy wymieszany z kilkoma łyżkami wody koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
3. Do sosu z cebulą dodajemy usmażone mięso, wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
4. Ryż gotujemy, przekładamy do blachy lub naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem, układamy pokrojone w plastry dwie cebule, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 5-10 minut w temp. 180 °C

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem