Kurczak nafaszerowany mozarellą z pieczrkową nutką

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-04-14
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Kurczak nafaszerowany mozarellą z pieczrkową nutką
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Kurczak nafaszerowany mozarellą z pieczrkową nutką

Składniki:

Przygotowanie:

Rozbijamy na cienki plaster pierś z kurczaka.
Solimy według uznania. połowe kostki mozarelli kroimy w paseczki i wkłądamy w środek piersi, dodajemy także 2-3 plasterki papryki i 3 oliwki.
Pierś zawijamy. Jezeli istnieje taka potrzeba obwiązujemy sznurkiem.
Przyprawiamy pieprzem, curry i suszną natką pietruszki (oczywiście świeża jest jeszcze lepsza)

Opcjonalnie do środka wkładamy równiez ogorka kiszonego, cebulę, ser żółty itd.

Smazymy roladkę na patelni, w 1 łyżce oliwy, przez ok 7-9 minut po jednej stronie

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • redroses, 2013-04-15 10:35:56
    redroses
    Przepraszam za błądy ktore sie wdały. W tytule miała być pietruszkowa nuta!
    I w składnikach pomięłam, najważniejszą pierś z kurczaka.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe