Sos marchwiowo - koperkowy do podrobów

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2013-04-19
  • Sos marchwiowo - koperkowy do podrobów

Składniki:

Przygotowanie:

Podroby obczyszczamy, zalewamy wodą i podgotowujemy ok. 10 min., odcedzamy . Przygotowujemy w garnku bulion warzywny, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, wkładamy podroby i gotujemy do miękkości (ok. 1 godzinę - w zależności od rodzaju podrobów).

Marchewkę obieramy, drobno ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło. Wkładamy warzywa, smażymy ok. 2 minuty. Nie przerywając mieszania, oprószamy mąką. Wlewamy 1/2 szkl. bulionu i gotujemy jeszcze 15 min.

Koperek siekamy, dodajemy do sosu na patelni. Wlewamy smietanę, przyprawiamy do smakuj solą, pieprzem oraz cukrem.

Zapraszam: pm-radoscgotowania.blogspot.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem