Domowy chleb,żytnio-pszenny z słonecznikiem

autor: , kategoria: chleby , dodano: 2013-05-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowy chleb,żytnio-pszenny z słonecznikiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowy chleb,żytnio-pszenny z słonecznikiem

Składniki:

  • mąka pszenna [500 g]
  • mąka żytnia [150 g]
  • woda [500 ml]
  • sól [2 łyżeczki]
  • cukier [2 łyżeczki]
  • oliwa [2 łyżki] (można użyc oleju )
  • drożdże w proszku [1 op.]
  • słonecznik ziarna [0.333 szklanki]

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść porządnie ciasto tak aby uzyskać gładką konsystencje i odstawić do wyrośnięcia.Gdy wyrośnie zagnieść powtórnie, przełożyć do formy i odstawić do ponownego wyrośnięcia Posmarować wierzch wodą i piec w temp.200 st.C tak do godz.Gorący chleb zawijamy w ścierkę do wystygnięcia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 13

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Imprezowy bochenek z serem i ziołami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)