Szybkie kanapki z pieca

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-05-17
  • Szybkie kanapki z pieca

Składniki:

  • chleb [1 szt.] (Ale nie zwykły, tylko bułka)
  • Ser w plasterkach [1 op.]
  • Szynka w Plasterkach [1 op.] (Konserwowa lub ew. gotowana)
  • duży pomidor [1 szt.]
  • oregano [1 op.]
  • przecier pomidorowy [1 ]

Przygotowanie:

Chleb (może być ten z tesco za 1 zł, ja takiego używam) pokroić plastry grubości 4 cm i każdą kanapkę posmarować przecierem.

Pomidor pokroić na w miarę cienkie plastry (w przypadku dużej grubości inne składniki spadną)

Na kanapkach układać kolejno na sobie pomidor, szynkę i ser. Posypać oregano i włożyć do piekarnika.

Piec w rozgrzanym piecu do temperatury 150-180 stopni do rozpuszczenia sera i zarumienienia kanapek. Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką