Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2013-05-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną przepłukać jeśli jest zbyt kwaśna, gotować około 1 godziny z dodatkiem 1 listka laurowego i 2 ziarenkami ziela angielskiego. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wraz z cebulą pokrojoną w kostkę wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju.Smażyć do odparowania wody.
Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i po ostygnięciu drobno pokroić . Pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać i przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Ugotować makaron łazanki i dodać do kapusty, pieczarek oraz cebuli. Wszystko dokładnie wymieszać. Można potem odsmażyć sobie na patelni:)
Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • sabiii, 2013-05-25 21:42:08
    sabiii
    Pieczarek nie podsmażyć z cebulą?
    Komentarz
  • sudenly, 2013-05-26 17:35:09
    sudenly
    sabiii- tak, tak pieczarki podsmażyć z cebulką
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe