Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2013-05-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

Składniki:

  • makaron łazanki
  • kapusta kiszona [500 g]
  • pieczarki [500 g]
  • cebula [1 ]
  • sól
  • pieprz
  • majeranek [1 łyżka]
  • olej
  • liść laurowy [1 ]
  • ziele angielskie [2 ]

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną przepłukać jeśli jest zbyt kwaśna, gotować około 1 godziny z dodatkiem 1 listka laurowego i 2 ziarenkami ziela angielskiego. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wraz z cebulą pokrojoną w kostkę wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju.Smażyć do odparowania wody.
Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i po ostygnięciu drobno pokroić . Pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać i przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Ugotować makaron łazanki i dodać do kapusty, pieczarek oraz cebuli. Wszystko dokładnie wymieszać. Można potem odsmażyć sobie na patelni:)
Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • sabiii, 2013-05-25 21:42:08
    sabiii
    Pieczarek nie podsmażyć z cebulą?
    Komentarz
  • sudenly, 2013-05-26 17:35:09
    sudenly
    sabiii- tak, tak pieczarki podsmażyć z cebulką
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem