Ciasto orzechowe

  • Ciasto orzechowe

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka rozdzielić i odstawić białka na później. Mąkę, masło, 4 żółtka i proszek do pieczenie połączyć i wyrobić. Następnie podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao. Ciasto włożyć do zamrażarki na 30 minut.
Po wyjęciu jedną białą część ciasta i część kakaową potrzeć na wysmarowaną blachę. Na potarte ciasto wyłożyć orzechy, migdały, rodzynki. Następnie ubić pianę z białek, pod koniec ubijania dosypać szklankę cukru. Ubitą pianę wylać na ciasto. Na pianę utrzeć ostatnią część ciasta. Piec 35-40 minut w 180 stopniach.
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, kokosem lub zrobić polewę czekoladową.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe