Mus cappucino

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2013-06-30
  • Mus cappucino

Składniki:

Przygotowanie:

1. Czekoladę należy rozpuścić w miseczce zanurzonej w gotującej się na niewielkim ogniu wodzie, następnie zestawić z ognia i chłodzić.
2. Kawę należy rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, a następnie dodać do niej likier. Roztwór domieszać do schłodzonej czekolady.
3. Białka ubić w misce stopniowo dodając do nich cukier puder. Dwie łyżki tak przygotowanej masy bezowej dodać do przygotowanej wcześniej mieszaniny czekoladowej. Następnie dodawać pozostałą część masy bezowejprzez cały czas delikatnie mieszając.
3. Mus wyłożyć do filiżanek i chłodzić przez około 20 minut.
4. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch musu, po czym przyozdobić- posypać kakao.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem