Przysmak słowacki

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-07-01
  • Przysmak słowacki

Składniki:

  • ser żółty (twardy, najlepiej dość ostry w smaku, pokrojony w plastry o grubości 2 cm każdy)
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej lub oliwa z oliwek (do smażenia)
  • jajka
  • mleko

Przygotowanie:

1. Jajko należy rozmącić z niewielką ilością mleka (około 50 ml na każde jajko);
2. Pokrojony w plastry ser panierujemy początkowo w mące, a potem dwukrotnie (naprzemiennie) w jajku i bułce tartej. Panierka powinna być dokładnie wykonana- również na bokach, a jej warstwa dość gruba (w przeciwnym razie w trakcie smażenia ser będzie wypływał);
3. Tak przygotowany ser smażymy na głębokim i rozgrzanym oleju (można także wykorzystać w tym celu frytkownicę)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Makaron w sosie porowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)