Przysmak słowacki

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-07-01
  • Przysmak słowacki

Składniki:

Przygotowanie:

1. Jajko należy rozmącić z niewielką ilością mleka (około 50 ml na każde jajko);
2. Pokrojony w plastry ser panierujemy początkowo w mące, a potem dwukrotnie (naprzemiennie) w jajku i bułce tartej. Panierka powinna być dokładnie wykonana- również na bokach, a jej warstwa dość gruba (w przeciwnym razie w trakcie smażenia ser będzie wypływał);
3. Tak przygotowany ser smażymy na głębokim i rozgrzanym oleju (można także wykorzystać w tym celu frytkownicę)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem