Kotlety jak ruskie pierogi

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-07-01
  • Kotlety jak ruskie pierogi

Składniki:

Przygotowanie:

1. Obrane i umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Następnie czekamy aż przestygną i wraz z białym serem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
2. Obraną cebulę kroimy w kostkę, a następnie szklimy na rozgrzanym oleju lub oliwie. Tak przygotowaną cebulę dodajemy do masy serowo-ziemniaczanej. Następnie dodajemy również jajko, żółtko, bułkę tartą oraz sól, pieprz i maggi (do smaku). Ze składników wyrabiamy jednolitą masę.
3. Z przygotowanej masy formujemy dłońmi kotleciki, które panierujemy w rozmąconym jajku następnie w bułce tartej. Kotleciki smażymy obustronnie na oleju lub oliwie do momentu aż się zarumienią.

Do przyrządzonej masy można dodać dodatkowo drobnopokrojony, świeży koperek- wtedy kotleciki zyskują ciekawy aromat :)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • sublime, 2013-07-04 23:24:10
    sublime
    0
    Świetne, często robię, ale by kotleciki były gładsze i smaczniejsze cebulkę zasmażam na maśle.

    Zauważyłam, że kotlety znajdują się w dziale wegetariańskie i jarskie, ale skoro można twaróg, to można i masło, czyż nie?

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem