Pomidorowo - tymiankowe sznycelki

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2009-12-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidorowo - tymiankowe sznycelki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidorowo - tymiankowe sznycelki

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z pomidorem, bułką tartą i tymiankiem. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w płaskie sznycelki. Piec w kombiwarze lub piekarniku ok. 20 min. w temperaturze 250 stopni.

Sznycelki dzięki pieczeniu w kombiwarze są lekkostrawne, gdyż cały tłuszcz wytapia się, a robią się pyszne chrupiące na zewnątrz.

    Śr. ocena: 4.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-30 00:28:11
    zlosliwiec
    2
    Ląduje w ulubionych Fajny pomysł i naturalne składniki bez "przyprawy do mięsa mielonego" ;-)

    Ja dodałbym jeszcze jajko do farszu, żeby trzymał się lepiej, ale to już fanaberia.
  • Luba, 2010-01-08 18:36:13
    Luba
    -1
    wypróbuję w wersji bezmięsnej
  • ewelline, 2010-01-09 01:51:56
    ewelline
    3
    robiłam już takie dobre a raz zrobiłam z papryka , dodaje jeszcze oregano
  • kropka75, 2010-01-15 11:21:17
    kropka75
    0
    Tego dania nie znam. Ląduje na liście do zrobienia.
    Dodałabym jakiś czosnek albo cebulkę drobno posiekaną. Muszę pokombinować.
    Wygląda super. Brawo za pomysłowość.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem