Chili con carne

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2013-07-05
  • Chili con carne

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso, i podsmażamy chwilkę. Dodajemy pomidorki z puszki i jedną łyżkę naszej przyprawy, dusimy ok. 40 minut. Po tym czasie dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, dusimy jeszcze ok. 10 minut. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, tortillą lub świeżym białym pieczywem. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe