Chili con carne

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2013-07-05
  • Chili con carne

Składniki:

  • mięso mielone [30 dag]
  • fasola czerwona konserwowa [0.5 szklanki]
  • kukurydza konserwowa [0.5 szklanki]
  • cebula [1 szt.] (mała)
  • pomidory w zalewie bez skórki [1 op.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej [1 łyżka]
  • sól [1 szczypta]

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso, i podsmażamy chwilkę. Dodajemy pomidorki z puszki i jedną łyżkę naszej przyprawy, dusimy ok. 40 minut. Po tym czasie dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, dusimy jeszcze ok. 10 minut. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, tortillą lub świeżym białym pieczywem. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarny prezent 01 ciastka ryżowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta