Prażonki

autor: , kategoria: kuchnia polska , dodano: 2013-07-06
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Prażonki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Prażonki

Składniki:

Przygotowanie:

Obrane warzywa, cebulę i boczek kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Dno garnka wykładamy boczkiem, a resztę składników układamy warstwami (kolejno: ziemniaki, buraki, marchew, cebula, kiełbasa, ziemniaki itd.) tak, aby na wierzchu znalazły się ziemniaki. Na każdą warstwę ziemniaków dajemy po odrobinie smalcu i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 40 - 50 minut (po 30 minutach można sprawdzić, czy ziemniaki są już miękkie). Ważne jest, aby niczego nie mieszać. Potrawa ma robić się sama :-) Najlepiej smakuje podana z zimnym kefirem. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe