Meksykański kurczak

autor: , kategoria: z drobiu, dania z ryżu, sosy, kuchnia meksykańska , dodano: 2013-07-17
  • Meksykański kurczak

Składniki:

Przygotowanie:

1. Kroimy pierś na małe kawałeczki
2. Kroimy paprykę w kostkę
2.Gotujemy wodę, wrzucamy ryż (możemy delikatnie posolić gotującą się wodę, jeśli ktoś woli) i kurkumę (ryż będzie miał żółty kolor).
2. Smażymy pierś z papryką.
3. Gotujemy wodę, wrzucamy kostkę rosołową (bulion), gdy się rozpuści dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy na małym ogniu.
4. Do sosu dodajemy kukurydzę i fasolę z puszki.
5.Usmażoną paprykę i kurczaka wyłączamy. Dorzucamy do gotującego się sosu.
6. Doprawiamy słodką papryką i chilli. Mieszamy.
7. Do głębokich talerzy nakładamy najpierw ryż, na to sos z kurczakiem.


Zaznaczyłam 4 porcje, bo dla mnie i narzeczonego wystarcza na dwa dni :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe