Kruche ciasteczka maślane przez maszynkę

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2013-07-29
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kruche ciasteczka maślane przez maszynkę
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kruche ciasteczka maślane przez maszynkę

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i puszczać przez maszynkę.

Ciastka układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie (ciasteczka nie zmieniają kształtu i minimalnie rosną). Piec w temperaturze 200ºC przez około 12 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów. Czas pieczenia będzie uzależniony od wielkości ciastek. Po upieczeniu wystudzić na stalowej kratce.

Ciasteczka z tego przepisu są bardzo kruche i pysznie maślane. Można je również przygotować w wersji czekoladowej, dodając do ciasta 1,5 łyżki ciemnego kakao.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • marlowe, 2013-09-14 15:23:15
    marlowe
    Co to za maszynka?
    Komentarz
  • milka6263, 2013-12-15 12:27:04
    milka6263
    Do mielenia mięsa :P
    Są takie końcówki do robienia ciasteczek
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe