Zupa wielowarzywna

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2013-07-29
  • Zupa wielowarzywna

Składniki:

  • marchew [1 szt.]
  • fasolka szparagowa [20 dag] ((najlepiej świeża, kroimy ją na 4 części))
  • kalarepa [5 szt.] (kroimy w kostkę)
  • ziemniaki [4 szt.] (kroimy w kostkę(najlepiej żeby ziemniaki były duże))
  • kalafior [1 szt.] (odkrawamy )
  • kostka smakowa [2 szt.] (ja używam warzywnej )
  • woda [1.5 l]
  • śmietana 18% [0.5 szklanki] (musi być słodka)
  • przyprawa w płynie do zup [1 ] (wg. uznania)
  • mąka [2 łyżeczki] (można dać 3 ale wtedy zupa będzie gęściejsza)
  • masło [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Wszystkie składniki myjemy i kroimy. wrzucamy do wody , w raz z kostkami warzywnymi + przyprawe w płynie. Gotujemy 30min.(od zagotowania wody) aż zmiękną.
Następnie wlewamy śmietankę do kubeczka ,(0,5 szkl. śmietanki + woda + mąka +4 łyżki zupy z garnka) mieszamy żeby nie powstały grudki wlewamy to do zupki przecedzając przez sitko i mieszamy.
Gdy się zagotuje dodajemy masło .

Zupka już gotowa , dekorujemy koperkiem lub pietruszką

Smaczngo

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa cebulowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką