Keks biszkoptowy

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2009-12-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks biszkoptowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks biszkoptowy

Składniki:

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, wlewając stopniowo ocet. Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę, wanilię i bakalie (nie namaczałam wcześniej bakalii, ani nie obtaczałam w mące). Lekko wymieszać składniki i wyłożyć do formy, uprzednio posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w foremce - keksówce około 50 - 65 minut w temperaturze 170 stopni (sprawdzić patyczkiem).

    Śr. ocena: 3.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:37:31
    marissima
    -5
    lubie keks ale kiedy bdodac mąke?
  • isabelmm, 2010-06-17 20:20:25
    isabelmm
    -1
    Ciasto dla miłośników bakalii-można kombinować do woli. Ładnie wygląda i świetnie smakuje - na jednym kawałku nigdy się nie kończy

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem